Het MonaVisa-klimaatplafond

Esthetiek, akoestiek én klimaatregeling in één.

Het comfort van een ruimte wordt niet alleen bepaald door de look en een goeie akoestiek. Uiteraard spelen ook de temperatuurregeling en de aan- en afvoer van gezonde lucht hierin een niet te onderschatten rol. Bij MonaVisa werken we maar wat graag mee aan al deze facetten.

Een bewijs hiervan is ons klimaatplafond: een spanplafond dat speciaal ontwikkeld is om te koelen, te verwarmen én te ventileren. Zonder in te boeten aan akoestiek en esthetiek.

Klimaatplafond - keuken

Alleen maar voordelen, in renovatie én nieuwbouw

  • Onzichtbaar: bye bye storende ventilatieventielen, radiatoren, luchtkanalen of convectorputten die bovendien ook nuttige ruimte in beslag nemen. Het volledige systeem zit verstopt. 
  • Een zo goed als muisstil systeem met een geruisloze aan- en afvoer van lucht.
  • Een bijna niet-voelbare luchtstroming maar een zachte warmtestraling en geen tochtgevoel zoals bij klassieke airco’s.
  • Een gelijkmatige klimatisering van de ruimte, overal dezelfde temperatuur.
  • Optimale akoestiek dankzij de microgeperforeerde doeken en achterliggende geluidsisolatie.
  • Perfect combineerbaar met onze verlichtingsoplossingen en inbouwluidsprekers.
  • Ecologisch en energiebesparend in vergelijking met conventionele systemen.
  • Installatie zonder kappen of breken.

 

Klimaatplafond - lagen

Werking van het klimaatplafond

  1. De luchtbehandelingsunit (= airco +  heater + filter) wordt in een kast (bijv. een keukenkast) of een aangrenzende ruimte (bijv. een berging) geïnstalleerd.
  2. Vanuit de luchtbehandelingsunit vertrekken geïsoleerde luchtkanalen. Deze lopen boven het spanplafond naar uitblaasprofielen die zich tussen de muren of ramen en het spanplafond bevinden.
  3. De door de luchtbehandelingsunit gekoelde of verwarmde en steeds gezuiverde lucht wordt via de dunne en amper zichtbare uitblaasgleuven egaal en langs de ramen of wanden in de ruimte verspreid. Hierdoor zijn de ramen ook geen onaangename koudebruggen meer, een extra voordeel!
  4. De retourlucht wordt afgezogen via een rooster ingewerkt in de onderkant van de keukenkast of in de plint van de aangrenzende ruimte.
  5. Via een geïsoleerd kanaal in de kast of berging wordt de ‘gebruikte’ lucht naar de luchtbehandelingsunit teruggebracht. De lucht wordt gefilterd en opnieuw, gekoeld of verwarmd, in de ruimte verspreid.
Klimaatplafond - werking